Keresés

A MÉH-RÍTUSA

A kilenc rítusból álló Munay-Ki beavatás az Andok-béli sámán kultúra meghatározó eleme. A szertartás alapelvei az erőszakmentesség, az őszinteség, a sértetlenség, a mértékletesség és a nagylelkűség. A tizedik, Méh-rítuson hagyományosan csak nők vettek rész, és a szertartást követően 13 holdhónapon keresztül áldoztak a beavatottak, ezért nevezik 13-diknak ezt a rítust. Napjainkban az Andok-béli sámánok úgy hiszik, hogy az emberiség nagy változások küszöbén áll. Fontosnak tartják, hogy a rítus energiája minél több emberhez eljusson, ezért finomított formában útnak indították azt, hogy új teremtő energiákat hozzon a nyugati civilizáció számára is.

Mindannyian, nők és férfiak egyaránt, a zavaros évezredek során elvesztettük a nővel, a nőiességgel való tiszta viszonyunkat, sérült saját női aspektusunkkal való kapcsolatunk, és felmenőink női vonaláról fájdalmas sérelmeket hordozunk. Ezen viszonyok és sérelmek helyreállításában segít az a rendkívül intenzív hatású szertartás.

Jómagam is többféle beavatásnak és szertartásnak voltam részese az elmúlt években, és határozottan állítom, hogy ez a rítus (és az azt követő utómunka) volt az, ami a legerőteljesebb lépést jelentette férfiasságom kiteljesedése felé!

A női méh a teremtő energia kelyhe, azé az energiáé, amely mindenhol jelen van, és amelyből minden keletkezik és táplálkozik. Itt tud végbe menni a csoda is, amely testet ad egy Földre kívánkozó léleknek. Ugyanakkor ide van becsatornázva a kreativitás, az emberi tudatosság teremtő potenciálja is. Minden élő teremtmény, de minden tárgy és jelenség is mind a méh, az anyaméh, Földanya méhének energiájához kapcsolódik. Ennek a kapcsolódásnak a MINŐSÉGE meghatározza meg, hogy az emberiség mit képes lehozni a Mindenség tudatából, hogy milyen világot teremt. Ha körbenézünk a világban, egyértelmű, hogy valami erőteljes gyógyításra vár ebben a kapcsolódásban.

 

A nők a méhükkel, a férfiak a szívükön keresztül tudnak kapcsolódni Földanya méhéhez, hogy az megnyíljon, és megindulhasson a közös teremtés folyamata. A teremtő energiák akkor tudnak szabadon áramlani és az életnek kedvező formákat alkotni a világban, ha ez a kapcsolódás tudatos és szeretettel van telítve.


Ennek a kapcsolatnak a magját vetjük el a rítus által.