Skip to content

OMBAK meditáció

Ft8,000

Gyógyító hangutazás és hangfürdő
Jáger Dáviddal és Sas Andrással

Sok szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megtapasztalni ezt az egyedülálló, sejtregeneráló akusztikus élményt!
Gyógyulj a hang erejével!
Időpont: 2022. augusztus 28. vasárnap 16:00
Helyszín: Álomvölgy Meditációs Központ
2081 Piliscsaba Bérc utca
Az ár az ÁFA-t tartalmazza
Kategória:

Ombak meditáció jávai kupolásgongokkal  Ombak indonézül hullámot jelent. Egy speciális hullámot, amely a kupolásgongok által intenzív lebegést hoz létre az atmoszférában, így hatva az emberi tudatra. A jávai nagygong egy ősi, évezredes hagyományvonalat képvisel, melyet számos legenda övez: (Gong Aneng) A hangszerek a jávai kozmogónia* misztikus

elképzeléseit képviselik. Ezen belül az ombak a dualitás eszméjét, amely az ellentétes erők közötti harmóniát és egyensúlyt szimbolizálja. A szervezet öngyógyító folyamatai elsősorban a mélyalvás fázisában lehetségesek. A két gong együttes megszólalása infraszonikus tartományt hoz létre, ahol az agyhullám delta állapotát idézi elő. Ebben az állapotban a szervezet növekedési hormon termel, amely segíti a sejtek regenerálódást.  A meditáción használt egyéb szakrális hangkeltő eszközök:

 

  • Kemanak (banán alakú idiofon hangszer) szintén Jávai és bronzból készül . Párban használják vallási rituálékon amolyan kérdezz-felelek stílussal válaszolgatnak egymásnak miközben intenzív infraszonikus vibrációt biztosítanak a kupolásgongok.Tingsha a Himalája lábánál elterjedt szintén imákban és rituálékon használt vastag cintányér szerű hangszer (bronz) egyedülálló és rendkívül tiszta magasfrekvenciájú hanggal rendelkezik. Az interferenciát produkáló páros hangszer a tudat jelenlétének fenntartására szolgál.Tehát szintén a lebegés érzetét keltik, csak magas frekvenciákon!
  • Nepáli hangtálak  meleg felhangdús, hosszan zengő és lüktető energiát árasztanak magukból, amik segítenek a meditáció elmélyítésében. A kristályból készült tálak pedig  nagy energiájú ultrahangokkal töltik fel  a levegőt, amelytől éteri Vibe jön létre a hallható hangtartományon túl.
  • Handpan modern, acélból készült hangszer. Kalapálással hangolják nagy népszerűségnek örvend a nyugati világban és előszeretettel használják hangfürdőkön is meditatív hangjának miatt.

 

*KosmogoniaKosmos “világ” és γί (γ), Gínomai “született” mitikus narratíva vagy modell, amelynek célja választ adni a világegyetem és magának az emberiségnek az eredetére