Needmax

34590,00 Ft

Mangó ízű, gyömbért, piperint, kurkumát, C-, E-, D-vitamint tartalmazó folyékony, liposzómás étrend-kiegészítő készítmény édesítőszerrel – 200ml

termékleírás
termékleírás

A liposzómális technológia lényege, hogy a liposzóma gömböcskékbe, amelyek kettős foszfolipid réteggel határoltak, különböző hatóanyagok beletölthetők. Az így beburkolt hatóanyag védetten, a gömböcskébe zárva eljut a véráramba, onnan a sejtekhez, ahol a foszfolipid beépül a sejtmembránba, miközben a hatóanyag a sejtekbe jutva táplálja azokat. A sejtmembrán is foszfolipidekből épül fel, sejtjeink egészséges működésének megőrzésében játszik fontos szerepet. A liposzómás vitamin lényegesen hatékonyabb hagyományos társainál, felszívódása szinte teljes, megközelítőleg 98 százalékos.

Értékes összetevői:

C-VITAMIN

A C-vitamin a szervezet oly sok működésében vesz részt, hogy az egészség központjának is nevezhetnénk. Megfelelő mennyiségű bevitele azért rendkívül fontos, mert az emberi szervezet – szemben számos állatfajjal – nem képes a vitamint előállítani. Legfőképp védelmi funkciót lát el a szervezetben A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, mely a vizelettel együtt könnyedén távozik szervezetünkből, ha nincs rá szükség. 

A  C-vitamin hozzájárul:  

  • az immunrendszer megfelelő működéséhez, immun-védelmünk egyik alapvető eleme
  • növeli a fehérvérsejtek számát és fokozza a működésüket
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez 
  • a fáradás és a kifáradás csökkentéséhez
  • a kollagén és egyéb kötőszövetek képződéséhez
  • a bőr, a fogak és fogíny, az erek, a porcok, a csontozat egészséges állapotának, működésének a fenntartásához
  • a normál energiatermelő folyamatokhoz
  • támogatja az idegrendszer működését
  • segít megőrizni az érfalak rugalmasságát
  • semlegesíti a káros szabad gyököket
  • a vas fokozott felszívódásához
  • az oxidáció megfékezésében
  • hatásosan védi a terhelés alatt álló szervezet immunrendszerét
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához

KURKUMA – CURCUMA LONGA

Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma a gyömbér félék családjához tartozó fűszer- és gyógynövény. Ázsia trópusi és szubtrópusi vidékein őshonos, főként Indiában, Kínában és Indonéziában termesztik. Indiában már évezredek óta ismerik és használják, az élet fűszereként tartják számon. Őshazájában kb. 5000 éve használják gyógyításra, ajurvédikus gyógyszerként, az európai orvoslásban 50 éve jelent meg. Leglényegesebb hatóanyaga a curcumin, de található benne 5-7 százalék illóolaj, ferulasav, kávésav és annak származékai, poliszacharid és keményítő.

A kurkuma hatásai szervezetünkre:  

  • erős antioxidáns
  • növeli a májban és egyéb szövetekben a glutation szintet. (A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert. Képes kisöpörni a szabadgyököket a testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen)
  • gyulladáscsökkentő – fokozza a szervezet kortizol termelését, amely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat
  • fájdalomcsillapító – gátolja a fájdalommal kapcsolatos, prosztaglandinoknak nevezett anyagok szintézisét a szervezetben
  • hatékonyan küzd a mikroorganizmusok, például baktériumok, vírusok vagy gombák ellen
  • gátolja vagy elpusztítja a kórokozókat, és így hozzájárul a fertőzések megelőzéséhez vagy kezeléséhez 
  • antikarcinogén (daganatellenes) hatással bír
  • véd a vegyi anyagokkal szemben 
  • csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét 
  • jótékony hatású az ízületek és a bélrendszer különböző gyulladásos betegségei esetén, növeli a szív teljesítményét,
  • csökkenti a vér LDL koleszterin és a triglicerid szintjét
  • jótékony hatással van a véralvadásra
  • csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét
  • Parkinson és Alzheimer kórban valamint cukorbetegségben is pozitív hatást mutat
  • csökkenti a csont leépülését
  • jótékony hatású epe-, és májproblémák esetén
  • kiváló vízhajtó
  • támogatja a vesék munkáját
  • támogatja a kollagén termelődését
  • csillapítja a köhögést, és feloldja a lerakódásokat
  • serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést is)
  • gátolja a ráksejtek osztódását, növekedését és szétvándorlását
  • gátolja az angiogenézist, azt a folyamatot, amelynek révén a rákos daganat létrehozza a saját vérellátását tápláló érrendszert
  • elősegíti az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását (ösztönzi a programozott sejthalált)

Hozzájárul:

  • az immunrendszer megfelelő működéséhez
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez 
  • a kollagén képződéshez 
  • a bőr, a fogak és fogíny, az erek, a porcok, a csontozat egészséges állapotának, működésének fenntartásához
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • az idegrendszer működéséhez

GYÖMBÉR

A gyömbér számos jótékony hatással rendelkezik a szervezetre.

Néhány fontos előnye:

  • gyulladáscsökkentő hatás: A gyömbérben található gyulladáscsökkentő anyagok segíthetnek csökkenteni az ízületi gyulladás és más gyulladásos betegségek tüneteit
  • gyomorproblémák kezelése: A gyömbér segíthet enyhíteni a gyomorproblémákat, mint például a hányinger, a hányás és az emésztési zavarok. Ezért sokan alkalmazzák utazási betegség vagy terhességi hányinger esetén.
  • fájdalomcsillapítás: segíthet enyhíteni az izomfájdalmat, fejfájást vagy menstruációs fájdalmakat
  • immunrendszer támogatása: A gyömbér erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogathatják az immunrendszert és segítenek a szervezet védekező képességének növelésében
  • vérnyomáscsökkentés: a gyömbér hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, ami szív- és érrendszeri problémák megelőzésében lehet segítség
  • cukorbetegség kezelése: kutatások azt mutatják, hogy a gyömbér segíti a vércukorszint szabályozásában, és támogatja a cukorbetegek kezelését
  • antimikrobiális hatások: A gyömbérnek antimikrobiális tulajdonságai is vannak, ami azt jelenti, hogy segít a baktériumok és vírusok elleni védekezésben
  • gátolja a vastagbél és végbélrák kialakulását
  • elindítja a programozott sejthalált a petefészek rákos sejtjeiben
  • vérrögképződést gátló
  • nyirokkeringést javító

D VITAMIN

A D-vitamin fontos szerepet játszik az egészség fenntartásában, és számos folyamatot szabályoz a szervezetben. 

A D-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásai:

  • nélkülözhetetlen a kalcium és a foszfor megfelelő felszívódásához és hasznosulásához. Ezek a tápanyagok alapvető fontosságúak a csontok és fogak egészséges fejlődéséhez és fenntartásához.
  • fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében
  • segít a fertőzések elleni védelemben
  • hozzájárul az autoimmun betegségek kockázatának csökkentéséhez
  • segít csökkenteni a krónikus gyulladásos állapotokat
  • hozzájárul a szív egészségének fenntartásához
  • csökkenti az érrendszeri betegségek kockázatát
  • segít a cukorbetegség kialakulásának kockázatának csökkentésében, és támogathatja a vércukorszint szabályozását.
  • támogatja a mentális egészséget
  • csökkenti a rák kialakulásának kockázatát csökkentése (például a vastagbél- és emlőrák esetében)
  • szükséges a kalcium és foszfor felszívódásához, beépüléséhez
  • hozzájárul a csontképződéshez, a csontok egészséges fejlődéséhez, gyógyulásához
  • segít a csontritkulás megelőzésében

E VITAMIN

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek segítenek a szervezetben lévő szabadgyökök semlegesítésében, ezáltal csökkentve azok káros hatásait. Az E-vitamin négy tokoferol és négy tokotrienol vegyületet tartalmaz, és mindegyiknek további alfajai vannak. A fontosabb tokoferol formák az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok, míg a tokotrienolok közé sorolható a négy tokoferolhoz hasonlóan az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokotrienol.

Az E-vitamin számos biológiai folyamatban játszik szerepet, és az alábbi területeken lehet előnyös:

  • a sejteket károsító szabadgyökök elleni védelmet biztosít, segítve ezzel a sejtek integritásának megőrzését.
  • szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében
  • hozzájárul a fertőzések elleni védelemhez
  • hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához
  • csökkenti az oxidatív stresszt 
  • támogatja az érfalak egészségét
  • fontos szerepet játszik a bőr egészségének fenntartásában
  • antioxidáns tulajdonságai segítenek a bőrsejtek védelmében a káros környezeti hatások ellen
  • segíti a látásélesség megtarását
  • segíti a vörösvérsejt képződést
  • részt vesz a szervezet fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcseréjében

FEKETEBORS

Egyik legnépszerűbb fűszer. Egészségügyi hatása a piperin nevű vegyületének köszönhető. A Piperin javítja a különböző mikronutriensek, vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Kurkumával együtt hatásos lehet a rák őssejtjeivel szemben,gátolja az emlőrák őssejtjeinek szaporodását, azokét, amelyeket a legnehezebb kiírtani a hagyományos kezeléssel. 95 százalék kurkumin +5 százalék piperin a kurkumin 2000 százalékos hasznosulását segíti.

Hatóanyagok:

  • 5 ml NRVszázalék 10 ml NRVszázalék
  • C-vitamin 1000 mg 1250 2000 mg 2500
  • Gyömbér extrakt 200 mg NA 400 mg NA
  • Kurkuma extract 200 mg NA 400 mg NA
  • Piperin 15 mg NA 30 mg NA
  • E-vitamin 12 mg 100 24 mg 200
  • D-vitamin 5 μg 100 10 μg 200
  • NRV = Ajánlott napi beviteli érték
  • NA = Nincs adat 

Ajánlott napi adagolás 5 ml (1 teáskanál)

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó. 

Kiszerelés 200 ml 

Felbontás előtt hűtőben kell tárolni, fogyasztás előtt nem szabad felrázni. 

Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható.

 

Ennek az oldalnak a másolása nem engedélyezett