Keresés

Visszatérítési és visszaküldési szabályzat

(1) A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

(1.1) A Webáruház vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti elállási jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 14 napon belül lehet gyakorolni.

(1.2) Írásban történő elállás esetén határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. Az elállás az itt megjelölt feltételekkel gyakorolható.

(1.3) Elállás esetén a termék bontatlan állapotban érkezhet vissza Webáruházhoz. Utánvéttel visszaküldött terméket a Webáruház nem vesz át.

(1.4) A Webáruházban kizárólag sérülésmentes vagy a rendeltetésszerű használatot meg nem haladóan használt és tiszta termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A Webáruház követelheti a fogyasztótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából vagy nem megfelelő visszaszolgáltatásából eredő kárai megtérítését.

(1.5) Elállásra vonatkozó igényt a vásárló e-mailben, postai úton írásban vagy személyesen jelentheti be.

(1.6) Az idézett jogszabályon alapuló elállást nem kell megindokolni.

(1.7) Elállás esetén a termék visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vásárló a terméket az elállásra vonatkozó jognyilatkozata közlését követő 14 napon belül köteles visszajuttatni az Üzemeltetőnek, ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy az elállási jogát a továbbiakban nem kívánja gyakorolni.

(1.8) A termék ellenértékét, valamint a szállítási költséget (ha felszámításra került) legkésőbb a termék Üzemeltetőhöz való megérkezést követő 14 napon belül utalja vissza a vásárló által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés vonatkozik a termék vásárló részére történő kiszállítási költségekre is, kivéve, ha az elállással érintett termékkel együtt más olyan termék is kiszállításra került, amely tekintetében a vásárló nem élt elállási jogával. Üzemeltető a vételárat a termék visszaszolgáltatásáig visszatarthatja.

(1.9) A visszaküldött termék Webáruház részére történő visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. Amennyiben a vásárló nem az ÁSZF és a jogszabályok szerint közli és gyakorolja elállási jogát vagy elállási jogot a fent meghatározott okokból nem közölhet, úgy a Webáruház a vételárat nem téríti vissza, azonban – előzetes egyeztetést követően – mód van a termék visszaküldésére a vásárló részére. Ennek az újbóli kiszállításnak a költségei a vásárlót terhelik.

(1.10) Amennyiben egy megrendelés több tételre vonatkozott és az elállás nem terjed ki valamennyi termékre, úgy az Üzemeltető nem téríti vissza a kiszállítás díját.

(1.11) Amennyiben kérdése merült fel az elállási jog gyakorlásával kapcsolatban, úgy további tájékoztatásért keresse ügyfélszolgálatunkat! Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szövegét itt olvashatja.

VISSZAKÜLDÉS, GARANCIA

Ha valamilyen okból kifolyólag vissza szeretnéd küldeni a megrendelt terméket, úgy az átvételtől számított 14 napon belül ezt jelezd felénk az alábbi email címen: libio.office@gmail.com

Az email az alábbiakat tartalmazza:

Kizárólag bontatlan csomagolású terméket tudunk visszavenni.

A termék visszaküldésére az átvételtől számított 30 napon belül van lehetőséged az alábbi címre:

8074 Csókakő, Gábor Andor utca 12

Csere

Cserét abban az esetben kérhetsz, amennyiben a termék hibásan érkezett meg címedre és azt a libio.hu weboldalról közvetlenűl rendelted. Egyéb weboldalról rendelt termék cseréjével kapcsolatban kérjük, keresd Őket. Amennyiben máshol jutottál a termékeinkhez, úgy a garanciát nálunk nem érvényesítheted. Köszönjük a megértésed. Amennyiben a termé sérült és ki szeretnéd cserélni, kérjük, hogy írj üzenetet a libio.office@gmail.com e-mail címre és a hibás terméket küld el a 8074 Csókakő, Gábor Andor utca 12. címre a számla másolatával együtt. A csereterméket a beérkezéstől számított 10 napon belül postázzuk.

Ajándék

Ha a terméket a vásárláskor ajándékként jelölték meg, és közvetlenül Neked szállították, akkor a visszaküldés értékének megfelelő ajándék jóváírást kapsz. A visszaküldött termék kézhezvétele után ajándékutalványt küldünk Neked.

Ha a terméket nem jelölték meg ajándékként a vásárláskor, vagy az ajándékozó saját magának küldte ki a rendelést, hogy később átadhassa Neked, abban az esetben az ajándékozónak kell visszakülenie a terméket a számlával együtt.

Fogyasztót a következő esetekben nem illeti meg az elállási jog:

Eladónak nem áll módjában sem jegyet visszaváltani, sem a vásárlás értékét visszatéríteni.

A rendezvénybelépők és tréningek megvásárlásával a Vásárló a tranzakciót teljesítettnek tekinti (a saját nyomtatású, valamint személyes átvétellel igényelt jegyek). A Vásárló a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdésének l) pontjának értelmében elállási jogot a vásárlást követően nem gyakorolhat, tekintettel arra, hogy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatás egy meghatározott időpontra vagy idősávra szól.

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Fogyasztó személyére szabtak;

Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

A digitális tartalomra vonatkozó elállási jog. 

Ha weboldalunkon vásárolsz, akkor a jogszabályok értelmében a digitális tartalom libio.hu oldalon történő megvásárlása esetében automatikus törvényes elállási jog illet meg. Ugyanez érvényes a digitális tartalomra vonatkozó előfizetés vásárlására is. Amikor azonban digitális tartalmat vásárolsz a libio.hu weboldalon beleegyezel abba, hogy a digitális tartalom azonnal hozzáférhetővé válik számodra, és tudomásul veszed, hogy ennek következtében lemondasz az automatikus törvényes elállási jogáról. Előrendelések esetén akkor mondasz le az automatikus törvényes elállási jogáról, amikor a Termék hozzáférhetővé válik számodra.

Segítségre van szükséged?

Visszaküldéssel és visszatérítéssel kapcsolatos kérdéseddel vedd fel velünk a kapcsolatot a libio.office@gmail.com e-mail címen