Skip to content
gong ageng

OMBAK meditáció

OMBAK meditáció

Gyógyító hangutazás

és hangfürdő
Jáger Dáviddal és

Sas Andrással

Jáger Dávid
Sas András
Jáger Dávid

Gyógyító hangutazás és hangfürdő
Jáger Dáviddal és Sas Andrással

Sas András

Gyógyulj a hang erejével!

Ombak meditáció jávai kupolásgongokkal

Az Ombak indonézül hullámot jelent. Egy speciális hullámot, amely a kupolásgongok által intenzív lebegést hoz létre az atmoszférában, így hatva az emberi tudatra. A jávai nagygong egy ősi, évezredes hagyományvonalat képvisel, melyet számos legenda övez: (Gong Aneng) A hangszerek a jávai kozmogónia* misztikus elképzeléseit képviselik. Ezen belül az ombak a dualitás eszméjét, amely az ellentétes erők közötti harmóniát és egyensúlyt szimbolizálja. 

 

A szervezet öngyógyító folyamatai elsősorban a mélyalvás fázisában lehetségesek. 

 

A két gong együttes megszólalása infraszonikus tartományt hoz létre, ahol az agyhullám delta állapotát idézi elő. Ebben az állapotban a szervezet növekedési hormon termel, amely segíti a sejtek regenerálódást. A meditáción használt egyéb szakrális hangkeltő eszközök:

Kemanak (banán alakú idiofon hangszer) szintén Jávai és bronzból készül. Párban használják vallási rituálékon amolyan kérdezz-felelek stílussal válaszolgatnak egymásnak miközben intenzív infraszonikus vibrációt biztosítanak a kupolásgongok. 

 

Tingsha a Himalája lábánál elterjedt szintén imákban és rituálékon használt vastag cintányér szerű hangszer (bronz) egyedülálló és rendkívül tiszta magasfrekvenciájú hanggal rendelkezik. Az interferenciát produkáló páros hangszer a tudat jelenlétének fenntartására szolgál. Tehát szintén a lebegés érzetét keltik, csak magas frekvenciákon!

Nepáli hangtálak meleg felhangdús, hosszan zengő és lüktető energiát árasztanak magukból, amik segítenek a meditáció elmélyítésében. 

 

A kristályból készült tálak pedig nagy energiájú ultrahangokkal töltik fel a levegőt, amelytől éteri Vibe jön létre a hallható hangtartományon túl.

Handpan modern, acélból készült hangszer. Kalapálással hangolják nagy népszerűségnek örvend a nyugati világban és előszeretettel használják hangfürdőkön is meditatív hangjának miatt.

*Kosmogonia, Kosmos “világ” és γί (γ), Gínomai “született” mitikus narratíva vagy modell, amelynek célja választ adni a világegyetem és magának az emberiségnek az eredetére.