Keresés

A külső és belső nemiszervek egészsége alapvetően az azokat övező izomzat állapotától függ. 

Feszített életvitelünk, mozgásszegény életmódunk, a különböző kényszer-testhelyzetekben (ilyen az ülés is) végzett munkánk idővel azonban akár komoly elváltozásokat is okozhatnak az izomzatban és a vázrendszerben.

Ez a nyújtó gyakorlatsor lehetőséget ad arra, hogy túlfeszült izmaink, beállt ízületeink ellazításával, megmozgatásával fokozatosan helyreállítsuk nemiszerveink és egész testünk egészséges állapotát. 

A beszűkült mozgásterű ízületek, a folyamatos stressztől amúgy is túlfeszült izmokat további statikus terhelésre kényszerítik. Fokozottan igaz ez a genitális szerveinket övező medenceövi, és ennek perifériáin található izmokra, izomcsoportokra. A feszes izomzatban lassul a véráramlás, így korlátozott a sejtek tápanyag és oxigénellátása, illetve méregtelenítése. A genitális szerveink működéséért felelős idegpályák a gerinc lumbális (derék tájéki) szakaszából lépnek ki. A kötött mozgásterű ízületek mentén az idegpályák jelátvitele is korlátozottabb, így a szaporító szervek működésében zavar keletkezhet.

A feladatok rendszeres végzésével laza, rugalmas, erős izomzatot, tág mozgásterű ízületeket tudunk kialakítani, ami alapfeltétele a genitáliák megfelelő működésének. 

Ez a gyakorlatsor szerves része a GeToN WOMAN® és a  GeToFF MAN® oktatóanyagnak, első sorban a genitális egészség fenntartásának, helyreállításának érdekében került kidolgozásra, de az általános egészség megőrzése szempontjából is igen jelentős.